Archief      Contact      Links      Sitemap   
     

 
Wittemer Allee 32 • 6286 AB Wittem • +31 (0)43 450 1741 •  info@kloosterwittem.nl
    Klooster Wittem - Bedevaarten

Op bedevaart naar Gerardus of Maria

 

Klooster Wittem is voor veel mensen een belangrijke bedevaartsplaats. Het is al 100 jaar bekend als bedevaartsoord voor de H. Gerardus Majella. En ook al vele decennia komen mensen naar het klooster vanwege Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand.

Daarnaast is er een steeds groter wordende groep mensen die 'even een kaarsje opsteken in Wittem', omdat de plaats voor hen een 'heilige plek' is.

 

Klooster Wittem organiseert jaarlijks enkele klassieke bedevaartdagen. Meestal is er in de ochtend een eucharistieviering, gevolgd door een middagviering met bidtocht door de tuin. Sommige groepen hebben al een traditie van vele tientallen jaren om naar Wittem te komen. Andere bedevaartgangers kunnen zich altijd aansluiten.

  

Georganiseerde bedevaart

Klooster Wittem organiseert jaarlijks enkele klassieke bedevaartdagen met o.a. een eucharistieviering en middagdienst met bidtocht door de tuin. Iedereen is van harte welkom zich hierbij aan te sluiten. Opgave is niet nodig.

 

In 2019 zijn deze bedevaartdagen gepland

* zaterdag 25 mei: o.a. voor de bedevaartgangers van Nijmegen e.o. Eucharistieviering om 11.30 uur en de middagviering met processie om 15.00 uur.

* Hemelvaartsdag donderdag 30 mei: ter ere van Maria, o.a. voor pelgrims uit het Duitse Langerwehe. Eucharistieviering om 11.00 uur en een Duitstalige middagviering om 14.00 uur. 

* Feest van Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand zondagmiddag  30 juni: Engelstalige bedevaart met Filippino’s. De middagviering begint om 14.30 uur in de kerk met een novena gevolgd door een eucharistieviering.

* zondag 7 juli: o.a. voor de bedevaartgangers van Zevenbergen. Eucharistieviering om 11.00 uur en middagviering met processie om 15.00 uur.

* zondag 13 oktoberopening van het Gerardusoctaaf o.a. voor de bedevaartgangers van Den Bosch e.o. en uit Noord- en Midden Limburg.

 

Groepen (vanaf 12 personen) kunnen zich altijd aanmelden om op hun eigen manier een bedevaart of pelgrimage naar Wittem te houden. Ze kunnen daarbij in overleg hun eigen programma samenstellen, al dan niet met koffie/vlaai of lunch in de kloosterrefter.

Informatie bij bedevaartpastor nan.paffen@kloosterwittem.nl  of via de receptie 043 450 1741. 

  Met een groep op bedevaart naar Wittem