Archief      Contact      Links      Sitemap   
     

 
Wittemer Allee 32 • 6286 AB Wittem • +31 (0)43 450 1741 •  info@kloosterwittem.nl
    Klooster Wittem - Bedevaarten

Op bedevaart naar Gerardus of Maria

 

Klooster Wittem is voor veel mensen een belangrijke bedevaartsplaats. Het is al 100 jaar bekend als bedevaartsoord voor de H. Gerardus Majella. En ook al vele decennia komen mensen naar het klooster vanwege Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand.

Daarnaast is er een steeds groter wordende groep mensen die 'even een kaarsje opsteken in Wittem', omdat de plaats voor hen een 'heilige plek' is.

 

Klooster Wittem organiseert jaarlijks enkele klassieke bedevaartdagen. Meestal is er in de ochtend een eucharistieviering, gevolgd door een middagviering met bidtocht door de tuin. Sommige groepen hebben al een traditie van vele tientallen jaren om naar Wittem te komen. Andere bedevaartgangers kunnen zich altijd aansluiten.

  

Georganiseerde bedevaart.

Klooster Wittem organiseert jaarlijks enkele klassieke bedevaartdagen met o.a. een eucharistieviering en middagdienst met bidtocht door de tuin. Iedereen is van harte welkom zich hierbij aan te sluiten. Opgave is niet nodig.

 

In 2018 zijn deze bedevaartdagen gepland:

* zaterdag 12 mei: o.a. voor de bedevaartgangers van Nijmegen e.o.

* Hemelvaartsdag donderdag 10 mei: ter ere van Maria, o.a. voor pelgrims uit het Duitse Langerwehe; eucharistieviering om 11.00 uur en om 14.00 uur een Duitstalige middagdienst. 

* Feest van Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand zondag 24 juni: Engelstalige bedevaart met Filippino’s; de Engels gesproken middagdienst begint in de kerk en vervolgt bij goed weer in de tuin.

* zondag 1 juli: klassieke bedevaart ter ere van Gerardus (o.a. voor de bedevaartgangers van Zevenbergen e.o.)met eucharistieviering om 11.00 uur en om 15.15 uur een middagdienst in de Gerarduskapel met bidtocht in de tuin. Iedereen kan zich hier bij aansluiten.

* opening van het Gerardusoctaaf zondag 14 oktober: o.a.  voor de bedevaartgangers van Den Bosch e.o. en uit Noord- en Midden Limburg.

 

Groepen kunnen zich altijd aanmelden om op hun eigen manier een bedevaart of pelgrimage naar Wittem te houden. Ze kunnen dan in overleg hun eigen programma samenstellen, al dan niet met koffie/vlaai of lunch in de kloosterrefter.

Info bij bedevaartpastor nan.paffen@kloosterwittem.nl  of via de receptie 043 450 1741. 

  Met een groep op bedevaart naar Wittem