Archief      Contact      Links      Sitemap   
     

 
Wittemer Allee 32 • 6286 AB Wittem • +31 (0)43 450 1741 •  info@kloosterwittem.nl
    Klooster Wittem - Bedevaarten

Op bedevaart naar Gerardus of Maria

 

Klooster Wittem is voor veel mensen een belangrijke bedevaartsplaats. Het is al 100 jaar bekend als bedevaartsoord voor de H. Gerardus Majella. En ook al vele decennia komen mensen naar het klooster vanwege Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand.

Daarnaast is er een steeds groter wordende groep mensen die 'even een kaarsje opsteken in Wittem', omdat de plaats voor hen een 'heilige plek' is.

 

Klooster Wittem organiseert jaarlijks enkele klassieke bedevaartdagen. Meestal is er in de ochtend een eucharistieviering, gevolgd door een middagviering met bidtocht door de tuin. Sommige groepen hebben al een traditie van vele tientallen jaren om naar Wittem te komen. Andere bedevaartgangers kunnen zich altijd aansluiten.

  

Georganiseerde bedevaart.

Klooster Wittem organiseert jaarlijks enkele klassieke bedevaartdagen, die gekenmerkt worden door een eucharistieviering in de ochtend, een middagdienst en een bidtocht door de tuin. Vooraf hebben zich hiervoor groepen aangemeld, die een traditie hierin hebben van vele tientallen jaren, die oudste zelfs al 150 jaar. Dit jaar zullen deze bedevaartdagen zijn op zaterdag 27 mei (o.a. voor de bedevaartgangers van Nijmegen e.o.) en op zondag 2 juli (voor de bedevaartgangers van o.a. Zevenbergen en Mill e.o.). Iedereen is van harte welkom zich hierbij aan te sluiten.

Daarnaast is er op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei, een bedevaart ter ere van Maria, uit het Duitse Langerwehe. Deze groep sluit ?s ochtends aan bij de eucharistieviering van 11.00 uur en heeft ?s middags om 14.00 uur een Duitstalige middagdienst. Een Engelstalige bedevaart vindt plaats op zondag 25 juni, ter ere van het feest van Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand. Deze middagdienst vindt deels plaats in de kerk, deels in de buitenkapel. Ook hier is iedereen die mee wilt vieren van harte welkom.

Groepen kunnen zich altijd aanmelden om op hun eigen manier een bedevaart of pelgrimage naar Wittem te houden. Ze kunnen dan, in overleg met onze bedevaartpastor, hun eigen programma samenstellen waarin ook mogelijkheden voor bijv. koffie met vlaai of een lunch in de Kloosterrefter. Informatie bij onze bedevaartpastor via nan.paffen@kloosterwittem.nl  

 

  Met een groep op bedevaart naar Wittem