Archief      Contact      Links      Sitemap   
     

 
Wittemer Allee 32 • 6286 AB Wittem • +31 (0)43 450 1741 •  info@kloosterwittem.nl
    Klooster Wittem - Cultuuragenda

Culturele activiteiten in Klooster Wittem

 

Door het jaar heen vinden er in Wittem een groot aantal culturele activiteiten aan. Een deel wordt door het klooster zelf georganiseerd. Verdere zijn er andere groepen en organisaties die een of meerdere van de kloosterruimtes huren voor een concert of andere culturele activiteiten. Daarbij speelt vooral de monumentale Kloosterbibliotheek een belangrijke rol.

 

 

Stiltelab in Klooster Wittem

 

logo_blauw2x_120Met haar theatergezelschap Hoge Fronten heeft theatermaker Lieke Benders dit jaar haar intrek genomen in een van de kamers van het klooster. In het zogeheten Stiltelab

onderzoekt zij ‘de stilte’ in al haar verschijnings- en verdwijningsvormen. Het is een plek waar de stiltecoupéhater en de meditatiegoeroe elkaar tegenkomen, waar de yoga-meester en de herriemaker elkaar ontmoeten. Samen met medekunstenaars, wetenschappers en andere bijzondere gasten zoekt Lieke Benders naar theatrale manieren om ‘de stilte’ te vangen en vorm te geven. Er is plaats voor experiment en verdieping. De connectie tussen stilte en de natuur staat dit eerste jaar centraal. Een en ander heeft al tot meerdere producties en presentaties geleid. Zo zijn er STIL.deWandeling die je zelf kunt lopen en die start vanaf het klooster, STIL.deSuite: een kamer waarin vormgever Udo Thijssen de natuur naar binnen heeft gehaald; de website www.stiltelab.nl met STIL.deVerhalen (met o.a. wekelijks een nieuw verhaaltje van theaterauteur Saskia de Haas) en STIL.hetDossier. STIL.deTour en de eerste STIL.deExpositie waren deze zomer op festivals te beleven. Zo verspreidt het materiaal dat in het lab wordt gecreëerd, zich vanuit Wittem over verschillende locaties en festivals in Nederland en België. Uiteindelijk vormen alle geslaagde experimenten samen een groeiende expositie. Nieuwsgierig? Meer informatie vind je op www.stiltelab.nl.