Archief      Contact      Links      Sitemap   
     

 
Wittemer Allee 32 • 6286 AB Wittem • +31 (0)43 450 1741 •  info@kloosterwittem.nl
    Klooster Wittem - Cultuuragenda
 

Culturele activiteiten in Klooster Wittem

 

Door het jaar heen vinden er in Wittem een groot aantal culturele activiteiten aan. Een deel wordt door het klooster zelf georganiseerd. Verdere zijn er andere groepen en organisaties die een of meerdere van de kloosterruimtes huren voor een concert of andere culturele activiteiten. Daarbij speelt vooral de monumentale Kloosterbibliotheek een belangrijke rol.

 

STIL.hetlab in Klooster Wittem 

logo_blauw2x_120

 

Klooster Wittem is voor het project STIL. van theatermaker Lieke Benders met haar stichting Hoge Fronten een prachtige werkplek. Het gebouw en zijn bewoners, de oorspronkelijke en huidige functie en de mogelijkheden die deze omgeving biedt, vormen een fantastische kweekvijver en inspiratiebron. Inmiddels groeit het enthousiasme binnen en buiten de kloostermuren voor dit langlopende en bijzondere theaterproject dat vele vormen aanneemt. Zo waren er in 2017 STIL.-projecten te zien in Wittem, Sittard, Maastricht, Heerlen, Rotterdam, Amersfoort en Haarlem. STIL.het lab is de centrale ontmoetingsplek. In deze verbouwde kloosterkamer ontvangt Lieke Benders haar gasten. Ze vergadert, schrijft, reflecteert, luistert en is stil. In dit inspirerende laboratorium, waar uitwassen van STIL.de natuur in 2017 voor rust zorgen, borrelt en bruist het van de ideeën en destilleert de theatermaker met haar artistieke team de ingrediënten voor de diverse projecten in 2018.

 

Schrijfster Saskia de Haas schrijft sinds de opening van het stiltelab en de start van het project STIL. een column. Hier houdt zij al haar bevindingen in het stiltelab-logboek bij. Zo creëert STIL. een open repetitie- en werkproces. Ook in 2018 schrijft Saskia de Haas in dit online-logboek. Deze verhalen zijn wekelijks te lezen op onze speciaal daarvoor ontwikkelde STIL.website: www.stiltelab.nl.

 

VOLG STIL.

Vind speeldata en activiteiten, lees de blogs van Saskia de Haas en deel jouw verhaal, beeld of geluid over stilte via het digitale platform www.stiltelab.nl

 

SPEELDATA 2018/2019 ‘NIET VERGETEN’

Bekijk de actuele speellijst hier

 

STIL.de rondleiding

Een theatrale rondleiding voor kinderen en familie 8+

Met een koptelefoon op het hoofd kijken en luisteren jong en oud eens vanuit een ander perspectief naar de kerk en de kapellen van klooster Wittem. We zien de mensen die achter de schermen voor deze bijzondere plek zorgen. We horen hun verhaal. In deze theatrale ervaringsrondleiding waarin alle zintuigen geprikkeld worden staan we stil bij de gewone dingen en wordt getoond hoe bijzonder gewoon eigenlijk is. Houd de website www.stiltelab.nl in de gaten voor de exacte data van deze rondleiding.