Archief      Contact      Links      Sitemap   
     

 
Wittemer Allee 32 • 6286 AB Wittem • +31 (0)43 450 1741 •  info@kloosterwittem.nl
    Klooster Wittem - Tentoonstellingen

Afrika Anders

expositie met Afrikaanse beelden in de Kloostertuin

 

De stichting Afrika Anders is voortgekomen uit het Afrikacentrum in Cadier en Keer en brengt de Afrikaanse cultuur onder de aandacht van een breed publiek.

Met ingang van deze zomer verzorgt de stichting in de Kloostertuin een permanente expositie met Afrikaanse beelden in een grote variëteit van de kunstenaars Daina Nyakudya, Tago Tazvitya en Richard Kambuzuma uit Zimbabwe. De beelden zijn te koop bij de stichting en de opbrengst komt ten goede aan de leefgemeenschap van deze kunstenaars. Meer informatie is te vinden op www.afrika-anders.nl.

De Kloostertuin is dagelijks vrij toegankelijk.


Kerststallententoonstelling

ruim 200 kerststallen uit de hele wereld


Dit jaar vindt de bekende Kerststallententoonstelling plaats van 9 t/m 29 december. De meer dan 150 kerststallen verbeelden elk op hun eigen manier het Bijbelse kerstverhaal. Er zijn unieke kersttallen te bewonderen die slechts een enkele keer aan het publiek getoond worden. Voor kinderen is er een kerststallen-quiz met leuke prijsjes voor alle deelnemers.

Op het podium staat dit jaar een bijzondere kerststal: de grote kerstgroep die redemptorist-kunstenaar pater Gerard Mathot (1911-2000) maakte voor het redemptoristenklooster de Nebo in Nijmegen. Bij het ontwerpen van zijn kerstgroep – een fraaie combinatie van decor, figuren en kostumering – koos de priester-kunstenaar voor de formule van een toneelvoorstelling, of beter: een mysteriespel, zoals dat in de middeleeuwen in kerken werd opgevoerd, en later ook op markten.

Van pater Mathot heeft Klooster Wittem verschillende kunstwerken in bezit; in de omgeving is deze vriend en beschermer van de bekende kunstenaar Aad de Haas bekend van het oorlogsmonument van de gemeente Gulpen-Wittem bij de Eyserlinde.

In de vitrinekasten worden kerstprenten geëxposeerd van de graficus Arthur Puts uit Eijsden.13 dec  Kerststallententoonstelling    
16 dec  Kerststallententoonstelling    
17 dec  Kerststallententoonstelling    
20 dec  Kerststallententoonstelling    
23 dec  Kerststallententoonstelling    
24 dec  Kerststallententoonstelling    
26 dec  Kerststallententoonstelling    
27 dec  Kerststallententoonstelling    
28 dec  Kerststallententoonstelling    
29 dec  Kerststallententoonstelling