Archief      Contact      Links      Sitemap   
     

 
Wittemer Allee 32 • 6286 AB Wittem • +31 (0)43 450 1741 •  info@kloosterwittem.nl
    Klooster Wittem - Wandelen

Pelgrimeren te voet

 

Zowel vanuit en naar Klooster Wittem zijn meerdere mooie pelgrimswandelingen te maken. Individueel of in groepsverband.

Voor de individuele wandelaar is er een keuze in verschillende pelgrimsboekjes, verkrijgbaar bij onze Kloosterboekwinkel.

Daarnaast zijn er enkele georganiseerde tochten door het klooster zelf of door anderen, zoals de Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden (SPV).

 


 

Wittemer Rugzakwandeling voor pelgrims in de dop

Op pad met de Wittemer rugzak


Dat er vanuit Wittem prachtig gewandeld kan worden, is al wel bekend. Nieuw deze zomer is de Wittemer rugzakwandeling. Voor individuele wandelaars, duo’s, groepen en gezinnen die willen ervaren hoe een pelgrimswandeling  er aan toe kan gaan. De Wittemer rugzak is een stevige katoenen rugzak met daarin een boekje met de wandelroute van 14 km, routekaart, wetenswaardigheden, bezinnende teksten en een foto-opdracht. Verder is de rugzak gevuld met een flesje drinken plus zoete en hartige versnaperingen voor onderweg.


Deze zomer staat de Gerarduswandeling centraal. De wandeling voert van en naar Wittem. Door beeldschone natuur, verstilde landschappen, adembenemende vergezichten en idyllische dorpjes.  En onderweg sta je stil. Stil bij wat je beweegt, wat ertoe doet en wat van waarde voor jou is. Je ontdekt de pelgrim in jezelf.  Het wandelboekje helpt daarbij met het pelgrimsgebed en andere inspirerende en bezinnende teksten. Deze meditatieve en spirituele teksten maken deze wandeling bijzonder en persoonlijk.

 

Na afloop van de wandeltocht voorziet de receptie van Klooster Wittem (tot 17.00 uur) het boekje van een echte pelgrimsstempel inclusief de pelgrims medaillon van Gerardus. De route kan op elk gewenst moment gelopen worden vanaf de receptie van Klooster Wittem.

De prijs voor de gevulde Wittemer rugzak (incl. wandelboekje, drinken en versnaperingen) is € 9,95.


 
Wittemse Wandelingen, negen rondwandelingen vanuit Wittem
 
In oktober is er een wandelboekje uitgekomen met als titel 'Wittemse Wandelingen'. In dit rijk geillustreerde boekje vindt u negen rondwandelingen vanuit Wittem met variaties tussen 7 en 15 km.
Het boekje is te koop bij de Kloosterboekwinkel.
 
NB. Eventuele aanvullingen en correcties op de routes vindt u hier.
 

Wandelactiviteiten georganiseerd door Klooster Wittem

06 sep - 12 sep  Peerkepad - te voet van Wittem naar Tilburg    
  Pelgrimage voor scholen    
maatwerk  Begeleide wandelingen