Archief      Contact      Links      Sitemap   
     

 
Wittemer Allee 32 • 6286 AB Wittem • +31 (0)43 450 1741 •  info@kloosterwittem.nl
    Klooster Wittem - Nieuws

Geen voedingsmiddelen meer in Wereldwinkel Wittem

 

Binnenkort zullen in Wereldwinkel Wittem geen voedingsmiddelen meer te koop zijn, dus geen koffie, thee, wijn, honing of pindakaas. Alleen chocolade blijft in het assortiment, naast uiteraard een ruime keuze in bijzondere cadeautjes zoals woningdecoraties, sierraden en speelgoed. Maar Wereldwinkel Wittem stopt met producten waar de wereldwinkels ooit - in de jaren 60 - mee zijn begonnen: tropische landbouwproducten, gekocht van kleine boeren in de derde wereld.

 

Reden voor dit besluit is dat de omzet van voedingsmiddelen in Wereldwinkel Wittem te laag is, waardoor de producten over de datum raken en niet meer verkocht kunnen worden. Dat is eigenlijk wel logisch. De meeste fair trade voedingsmiddelen zijn tegenwoordig immers verkrijgbaar in de supermarkten. Mensen hoeven er niet meer apart voor naar de wereldwinkel. Fair trade producten zijn gewone producten geworden. Wereldwinkel Wittem is daar blij mee: eerlijke handel is gewoon! Dat is wat wereldwinkels altijd gewild hebben.

 

Maar voor vele andere producten geldt dat nog niet. Voor een breed assortiment aan cadeau-artikelen kunt u nog altijd goed terecht bij een van de ruim 200 wereldwinkels in ons land. Want ook daarvoor geldt, net als voorheen voor de voedingsmiddelen: alles wordt ingekocht voor een eerlijke prijs, waarmee de (meestal kleine) producenten in de derde wereld een fatsoenlijk bestaan kunnen opbouwen: genoeg te eten, een goed dak boven het hoofd en kinderen die naar school kunnen. Bij een wereldwinkel koop je niet alleen iets, je koopt ook van iemand.

U blijft dus hartelijk welkom in Wereldwinkel Wittem (in de boekwinkel van Klooster Wittem).