Archief      Contact      Links      Sitemap   
     

 
Wittemer Allee 32 • 6286 AB Wittem • +31 (0)43 450 1741 •  info@kloosterwittem.nl
    Klooster Wittem - Nieuws

TUSSEN KUNST & DEVOTIE IN KLOOSTER WITTEM

 

Zondag 21 oktober vindt de eerste de taxatie- en verhalendag ‘Tussen Kunst & Devotie’ plaats tijdens het Kloosterfeest in Klooster Wittem. Er zijn al een tiental religieuze voorwerpen, schilderijen en heiligenbeelden ter taxatie aangemeld. Ook is exclusieve religieuze kunst uit o.a. Klooster Wittem geselecteerd om op deze dag openbaar besproken en geveild te worden.

In de veiling worden hoogwaardige religieuze kunstobjecten aangeboden, zoals authentieke kruisbeelden, heiligenbeelden en meubilair. De voorwerpen zijn afkomstig uit Klooster Wittem of een van de andere redemptoristenkloosters. Op deze objecten kan worden geboden; er is een minimumprijs vastgesteld.

Voor de kleinere beurs wordt een verkooptafel ingericht met heel bijzondere schilderijen van pausen en religieuze voorstellingen, religieuze kunst van Limburgse kunstenaars uit de vorige eeuw, originele iconen, kruisen met corpus van houtsnijwerk, Mariabeelden, heiligenbeelden en liturgische voorwerpen.

De taxatie van religieuze kunst en devotionalia gebeurt door Peter Dullaert, erkend register taxateur en theoloog en zijn dochter Anna, die als expert religieuze kunst bij veilingbedrijf Catawiki werkte. Rector Henk Erinkveld neemt met de volkscultuur-historicus Paul Spapens plaats achter de ‘verhalentafel’, waar bezoekers hun verhaal kwijt kunnen over meegebrachte prentjes, beeldjes of missaaltjes en naar de betekenis kunnen vragen achter die voorwerpen.

Download hier het aanmeldformulier voorwerpen.