Archief      Contact      Links      Sitemap   
     

 
Wittemer Allee 32 • 6286 AB Wittem • +31 (0)43 450 1741 •  info@kloosterwittem.nl
    Klooster Wittem - Activiteit

NB: Deze activiteit is reeds voorbij
 

Open Kloosterdag

 

Veertig kloosters in Nederland stellen hun deuren open voor het publiek. Ook Klooster Wittem ontvangt u graag! De Open Kloosterdag in Wittem valt dit jaar samen met de jaarlijkse sacramentsprocessie (de ‘Bronk’).

Om 13.30 start de Vierkloosterwandeling*.

Tussen 13.30 en 16.30 uur presenteert het Stiltelab zich in de Kloostertuin in STIL.het paviljoen. Dit bestaat uit twee transparante koepels. De ene wordt gevuld met een levensgroot natuurstilleven. In de andere nemen interessante sprekers plaats, waarvoor u vast even stil zult blijven staan.

Om 14.00 uur is de opening van de zomerexpositie ‘Bella figura’ in de Kloosterbibliotheek met oude en eigentijdse portretten van heiligen en zaligen van de redemptoristen. Om 14.00 uur start dan een cultureel moment met teksten van de stichter H. Alfonsus afgewisseld met muziek op teksten van H. Oosterhuis.

Verder is een film te zien van Omroep Krijtland over Klooster Wittem. In de Gerarduszaal is een ‘Kloostercafé’ ingericht om wat bij te praten onder het genot van een drankje. 

 

*Vierkloosterswandeling

Voor de wandelliefhebbers start om 13.30 uur bij de receptie vierkloosterswandeling, een 7 km lange tocht die begint met een korte rondleiding door Klooster Wittem. Vervolgens wandelen we naar het klooster van de zusters redemptoristinnen in Partij. Na een korte ontvangst door moeder-overste wandelen we verder naar Wahlwiller, waar we het klooster van de zusters Dienaressen van de heilige Geest (ook Arnold Janssenklooster genoemd)  bezoeken. Van hieruit lopen we door naar de benedictijnenabdij in Mamelis, waar we ons om 17.00 uur aansluiten bij de vespers. Na afloop kunnen we kort in gesprek gaan met de abt van deze abdij. En dan is het nog 5 km terug naar Klooster Wittem, te voet of voor wie wil met de bus, die voor de abdij een halteplaats heeft.

Om mee te gaan kunt u zich om 13.30 uur melden bij de receptie.


datumzondag 11 juni 2017