Archief      Contact      Links      Sitemap   
     

 
Wittemer Allee 32 • 6286 AB Wittem • +31 (0)43 450 1741 •  info@kloosterwittem.nl
    Klooster Wittem - Activiteit

NB: Deze activiteit is reeds voorbij
 

Feest van Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand

 

Op dinsdag 27 juni viert klooster Wittem uitgebreid het feest van Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand. Bij haar icoon in onze Mariakapel bidden dagelijks gelovigen om steun voor henzelf en de wereld waarin ze leven. Er is een feestelijke viering in de kerk om 11.00 uur. Voor de ‘vroege vogels’ is er  een wandeling om 7.00 uur van de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand in Kunrade-Voerendaal. Via mooie veldwegen en bospaadjes wandelen we naar Wittem (ca. 13 km), waar we om 11.00 uur aankomen en kunnen aansluiten bij de viering in de kerk.

Het octaaf rond dit feest loopt van 24 juni tot en met 2 juli. In de weekendvieringen is er speciale aandacht voor Maria. Na alle vieringen tijdens deze dagen worden noveenkaarsen ontstoken die door mensen uit het gehele land zijn besteld. Op deze manier branden er meer dan duizend kaarsen op de trappen en altaren ter intentie van evenzovele vragen en noden van mensen. Het avondgebed wordt in deze week ook afgestemd op Maria.


  • U kunt ook een noveenkaars laten opsteken door € 5,00 of meer te storten op banknummer NL96 INGB 0001 042400 (t.n.v. Klooster Wittem), onder vermelding van ‘OLVAB-kaars voor …’ (noem uw intentie of naam). Wat u bóven het minimumbedrag van vijf euro geeft, is een bijdrage om Klooster Wittem als ‘pleisterplaats voor de ziel’ in stand te houden en verder te ontwikkelen. Hartelijk dank voor uw steun!

datumdinsdag 27 juni 2017 om 11:00 uur