Archief      Contact      Links      Sitemap   
     

 
Wittemer Allee 32 • 6286 AB Wittem • +31 (0)43 450 1741 •  info@kloosterwittem.nl
    Klooster Wittem - Activiteit

NB: Deze activiteit is reeds voorbij
 

Stiltelab in Klooster Wittem

presentatie tijdens de Open Kloosterdag

 

Met haar theatergezelschap Hoge Fronten heeft theatermaker Lieke Benders dit jaar haar intrek genomen in een van de kamers van het klooster. In het zogeheten Stiltelab onderzoekt zij de stilte in al haar verschijnings- en verdwijningsvormen. Het is een plek waar de stiltecoupéhater en de meditatiegoeroe elkaar tegenkomen, waar de yoga-meester en de herriemaker elkaar ontmoeten.

Samen met medekunstenaars, wetenschappers en andere bijzondere gasten zoekt Lieke Benders naar theatrale manieren om de stilte te vangen en vorm te geven. Er is plaats voor experiment en verdieping. De connectie tussen stilte en de natuur staat dit eerste jaar centraal. Het materiaal dat in het lab wordt gecreëerd, verspreidt zich vanuit Wittem over verschillende locaties en festivals in Nederland en België.

Uiteindelijk vormen alle geslaagde experimenten samen een groeiende expositie.

  • Tijdens de Open Kloosterdag presenteert het Stiltelab zich in een transparante koepel in de Kloostertuin.
  • Bij de receptie is een kaart met beschrijving gratis beschikbaar van de STIL.wandeling die die u zelf kunt lopen en die start vanaf het klooster.
  • Daarnaast kunt u via de receptie een bijzondere overnachting boeken in de STIL.suite: een kamer waarin vormgever Udo Thijssen de natuur naar binnen heeft gehaald.
  • Belangstellenden kunnen het proces van het Stiltelab volgen in de verhalen die de jonge theaterauteur Saskia de Haas wekelijks deelt op de website www.stiltelab.nl waar ook meer informatie te verkrijgen is. 

datumzondag 11 juni 2017 van 13:30 uur tot 16:30 uur