Archief      Contact      Links      Sitemap   
     

 
Wittemer Allee 32 • 6286 AB Wittem • +31 (0)43 450 1741 •  info@kloosterwittem.nl
    Klooster Wittem - Activiteit

NB: Deze activiteit is reeds voorbij
 

Pelgrimswandeling van Voerendaal naar Wittem

 

Op de vroege dinsdagmorgen 27 juni organiseert Klooster Wittem een pelgrims-wandeling vanuit Kunrade (Voerendaal) naar het bedevaartsoord Wittem. Op dit jaarfeest van Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand is om 07.00 uur het startpunt van de tocht in de gelijknamige kerk aan het O.L.Vrouweplein in  Kunrade (Voerendaal). Einddoel is de plaats waar deze bijzondere Mariaverering zijn oorsprong vindt: de redemptoristenkerk van Wittem. Daar kunnen de pelgrims zich aansluiten bij de eucharistieviering van 11.00 uur.

 

Inmiddels hebben de pelgrims dan al een voettocht achter de rug van zo’n 13 km. door het Heuvelland, via Ubachsberg, Colmont, Euserheide (bezinningsmoment) en Cartils.  Na de viering in Wittem kan men nog een van de horecagelegenheden, de kloosterboekhandel of een van de winkeltjes bezoeken.

 

Wie wil kan om 13.00 uur mee terug wandelen langs een andere, maar eveneens 13 km. lange tocht, nu langs Eys en Trintelen.

 

Aan deelname zijn geen kosten verbonden; opgave vooraf is niet nodig: op tijd aanwezig zijn bij de kerk van Kunrade is voldoende.


datumdinsdag 27 juni 2017 van 07:00 uur tot 11:00 uur