Archief      Contact      Links      Sitemap   
     

 
Wittemer Allee 32 • 6286 AB Wittem • +31 (0)43 450 1741 •  info@kloosterwittem.nl
    Klooster Wittem - Activiteit

NB: Deze activiteit is reeds voorbij
 

Voorjaarsconcert Kunstdagen Wittem

in de Kloosterbibliotheek

 

Graag nodigen wij u uit voor dit bijzondere concert met de jonge, virtuoze Poolse violiste Klara Gronet als opmaat naar de komende editie van de Kunstdagen Wittem in september a.s. Klara Gronet geldt als een absoluut topfenomeen op de viool en wordt al de nieuwe Janine Jansen genoemd. Niet te missen dus!

(Tevens bekendmaking van het programma 2018)

 

Programma:

  •            G. Fauré- Violin Sonata Op. 13 No. 1 Allegro molto Andante
  •            E. Ysaye- Poème Elegiaque Op. 12
  •            W. A. Mozart- Violin Sonata in E-minor K.304/300c Allegro Tempo di Menuetto
  •            J. Brahms- Scherzo
  •            K. Penderecki- Three Miniatures for violin and piano
  •            M. Castelnuovo-Tedesco- Figaro variations from Rossini?s ?The Barber of Seville?

  

Klara Gronet - viool

Klara Gronet (2000) uit Warschau speelt vanaf haar zevende viool. Momenteel is zij een studente van Prof. Robert Szreder aan de ZUYD Hogeschool en bij Zenon Brzewski aan de Music School in Warschau. Ze heeft een aantal prestigieuze nationale en internationale prijzen gewonnen en verschillende veelgeprezen solorecitals gegeven in Nederland en Polen. Ze heeft ook als solist opgetreden met het Delfts symfonieorkest en het Bratislava Kamerorkest.  Klara ontving een bijzondere beurs van de sinfonia Varsovia Orchestra Foundation.

Ze neemt deel aan zomer- en wintermuziekcursussen en volgt masterclasses bij prof. Robert Szreder, prof. Emmy Verhey, prof. Dora Schwarzberg en prof. Marianne Piketty.

Ze trad op in het Concertgebouw in Amsterdam, de Phillips zaal in Eindhoven, de Toonzaal in Den Bosch, het Mozarteum in Salzburg, Duke's Hall in Londen, J. S. Bach Geburthaus, F. Mendellsohn, Wohnhaus en R. Schumann Haus in Liepzig, het koninklijk kasteel in Warschau, The Primate Palace in Bratislava en vele andere concertzalen.

In april vorig jaar ontving ze een speciale prijs in de Internationale Anton Rubinstein wedstrijd in Düsseldorf.

Klara Gronet speelt op een zeer waardevolle viool van Max Müller.

Muziekdeskundigen noemen haar de nieuwe Janine Janssen.

 

Antoni Lichomanow - piano

Op 8-jarige leeftijd begon Antoni Lichomanow pianolessen. In een jaar tijd speelde hij zijn eerste concert. In 1996 studeerde hij aan de Fryderyk Chopin Music University in Warschau, waar hij studeerde onder professor Maria Szraiber en professor Krystyna Makowska - Lawrynowicz. Sinds 1996 perfectioneerde Antoni zijn uitvoerende vaardigheden op postacademische cursussen.

Antoni Lichomanow won de Yamaha-beurs en won de eerste prijs in Chopin-pianowedstrijd voor studenten. Antoni heeft over de hele wereld opgetreden. Hij heeft successen behaald in Polen, Rusland, VS, Duitsland, Nederland, Zwitserland, Oostenrijk, Oekraïne, Oezbekistan, Turkmenistan.

Antoni Lichomanow heeft gespeeld en ook samengewerkt met fantastische muzikanten als Robert Szreder, Miroslaw Lawrynowicz, Sergey Kravchenko, Igor Frolov, Marina Yashvili, Wolfgang Marschner, Edward Zienkowski, Roland Baldini, Alberto Zedda, Zdzislawa Donat, Ryszard Karczykowski, Olga Pasychnik, Dariusz Niemirowicz en anderen.

Vanaf 2001 geeft Antoni Lichomanow les aan de Fryderyk Chopin Music University en Zenon Brzewski Music School voor getalenteerde jonge musici in Warschau.

 

Tickets via Kunstdagen Wittem


datumzaterdag 09 juni 2018 om 20:15 uur
prijs€ 15,00
organisatieKunstdagen Wittem