Archief      Contact      Links      Sitemap   
     

 
Wittemer Allee 32 • 6286 AB Wittem • +31 (0)43 450 1741 •  info@kloosterwittem.nl
    Klooster Wittem - Activiteit

NB: Deze activiteit is reeds voorbij
 

Expositie - Kleurrijke Dialoog

met werk van Peter Cox en Eugene Hennekens

 

Twee kunstenaars uit Maastricht, die gefascineerd zijn door kleur: Peter Cox en Eugène Hennekens. Beiden studeerden aan Stadsacademie voor Toegepaste Kunsten Maastricht en ze exposeerden al vele malen in binnen- en buitenland.

In deze expositie brengen deze kunstenaars hun kleurrijke werken in dialoog met elkaar. Soms staan deze met elkaar in contrast, dan weer komen ze bij elkaar, in sprekende combinaties, in een diversiteit van technieken, thema’s en formaten.

 

Peter Cox verbeeldt de diversiteit van de landschappen die hij waarneemt en interpreteert dichtbij huis in het Zuid-Limburgse en ver weg in mediterrane vulkanische eilanden. In zijn aquarellen probeert hij de sfeer en het ritme van een landschap te vangen via de helderheid van de kleuren, de plaatsing van de kleurvelden, de transparantie en verzadiging van de verf. Zo probeert hij de intensiteit van de zintuiglijke beleving van het oorspronkelijke landschap vast te houden in een eigen visie.

 

Is het landschap uitgangspunt van het beeldend werk van Cox, bij Eugène Hennekens is dat de eigen zeggingskracht van de kleur. De kleur zelf is voor hem een spiritueel gegeven die in de transparantie wordt weergegeven. In zijn kleurwerken op papier verkent hij de essentie van de kleuren, het sterkst in de drie primaire kleuren, in kleurverloop of beweging. Zo staan zijn werken ten dienste van religieuze of maatschappelijke thema’s. Of er ontstaat “zomaar” een mooie kleurklank of een akkoord.


datumzondag 31 maart 2019 van 13:30 uur tot 16:30 uur
 vrije gift