Archief      Contact      Links      Sitemap   
     

 
Wittemer Allee 32 • 6286 AB Wittem • +31 (0)43 450 1741 •  info@kloosterwittem.nl
    Klooster Wittem - Activiteit

NB: Deze activiteit is reeds voorbij
 

concert Euregio Saxofoon orkest

 

Een bijzondere muzikale ontmoeting over grenzen heen waarbij muziek, zang en tekst de identiteit van onze Europese grensregio tastbaar en concreet maken en zo de Europese gedachte als gemeenschappelijke identiteit uitdraagt. Genieten van een gevarieerd en bruisend concert waarbij  muziek wordt verbonden met de kunst van het woord.

 

Euregio Saxophone Orchestra

In dit voor Europa uniek orkest spelen 40 enthousiaste saxofonisten uit de Euregio Maasrijn (België, Duitsland, Nederland en Luxemburg) Het orkest werd in 2014 opgericht naar aanleiding van de 200e geboortedag van Adolf Sax, de uitvinder van de saxofoon. Het Euregio Saxophone orchestra staat onder leiding van Annick Henquet en bestaat uit zowel professionele- als amateursaxofonisten. En juist hier vindt de Euregionale samenwerking een vruchtbare basis. Die gedachte wil het Euregionaal saxofoonorkest nadrukkelijk uitdragen. Dat wordt  nu concreet gemaakt in een reeks van zes concerten in België, Duitsland en Nederland. Daartoe ging het Euregionaal saxofoonorkest een samenwerkingsverband aan met diverse organisaties.  Zie ook  www.saxophone-orchestra.eu

 

Annick Henquet. studeerde klassiek saxofoon aan het conservatorium Maastricht waar ze deel uitmaakte van de klas van Norbert Nozy.  Zij is verder actief als docent saxofoon tijdens muziekstages en zij speelt in verschillende ensembles waaronder het Saxophonequartet A’ Meuse. Ze dirigeert naast het Euregio Saxophone Orchestra tevens de Harmonie Royale Sainte Cécile van Emael (B).  

 

Kaarten bestellen: info@poeziefestivallandgraaf.nl


datumzaterdag 09 november 2019 van 20:00 uur tot 22:00 uur
prijs€ 12,00, dagkassa
organisatieSaxophone Orchestra