Archief      Contact      Links      Sitemap   
     

 
Wittemer Allee 32 • 6286 AB Wittem • +31 (0)43 450 1741 •  info@kloosterwittem.nl
    Klooster Wittem - Activiteit

NB: Deze activiteit is reeds voorbij
 

Boekenweeklezing door Annemiek Schrijver en Hein Stufkens

Lekenpraat - Over verkwikkende teksten uit de Bijbel

 

In het boek ‘Lekenpraat’ worden teksten uit de Bijbel tegen het licht gehouden. De auteurs bevragen elkaar over wat zij vandaag kunnen met teksten waarvan ze in eerste instantie denken: wat moet ik ermee? of: waar gáát dit over?

Annemiek Schrijver kreeg in haar vrijgemaakt-gereformeerde jeugd bijbelteksten met de paplepel ingegoten. Zij koos de citaten voor dit boek en legt haar ervaringen met en vragen bij elk citaat voor aan Hein Stufkens. Die reageert daarop met een bijbelkennis die verrassend is voor een van huis uit roomse jongen, en met het nodige relativeringsvermogen. Humor hebben beide auteurs overigens in ruime mate.

Het resultaat is een persoonlijke, spannende en inspirerende briefwisseling waarin dit al eerder succesvolle schrijversduo ook hun eigen wel en wee aan de orde stelt. Gaandeweg blijken zij toch minder leken te zijn dan ze in de titel beweren.

Annemiek Schrijver (1964) presenteert programma’s voor radio en tv (KRO/NCRV) en schrijft boeken en columns.

Hein Stufkens (1947) is leraar, dichter en auteur van boeken op het grensvlak van spiritualiteit en psychologie. Hij woont en werkt in het bezinningscentrum La Cordelle te Cadzand.


Na de lezing - die plaats vindt in de Kloosterbibliotheek - is er gelegenheid het boek aan te schaffen en te laten signeren.


datumzaterdag 07 maart 2020 om 14:00 uur
prijs€ 10,00, inclusief koffie/thee