Archief      Contact      Links      Sitemap   
     

 
Wittemer Allee 32 • 6286 AB Wittem • +31 (0)43 450 1741 •  info@kloosterwittem.nl
    Klooster Wittem - Tijdelijk wonen

 Op zoek naar tijdelijke woonruimte?

 

Dat kan in Klooster Wittem!

 

Klooster Wittem is een karakteristiek en monumentaal gebouw in het Zuid-Limburgse Heuvelland. De huidige leefgemeenschap heeft dat niet meer in zijn geheel nodig.  Daarom is eind 2015 een aantal appartementen aan de voorzijde gerenoveerd en geschikt gemaakt voor tijdelijke bewoning voor 1 of 2 personen.


Het betreft zelfstandige gemeubileerde woon­ruimtes met een oppervlakte van 38-46 m2. De appartementen beschikken over een woonkamer met kitchenette, een aparte slaapkamer en een ruime badkamer. De gezamenlijke entree is via de hoofdingang van het klooster. Er is een lift aanwezig. Tegenover het klooster is een grote gratis parkeerplaats.

Het centrum van de kern Gulpen met vele voorzieningen is gelegen op  ruim 1 km afstand. Met de bus zijn er zeer goede verbindingen naar en van Maastricht, Heerlen, Valkenburg en Vaals/Aken.

 

De wooneenheden zijn geschikt voor tijdelijke bewoning (in principe max. 6 maanden), bijvoorbeeld in geval van scheiding of anderszins in afwachting van nieuwe woonruimte of voor tijdelijk wonen in een rustige omgeving.

De woonruimte is volledig gemeubileerd, inclusief keukeninventaris.
De huur is tussen de € 550 en € 650 incl. energie- en servicekosten (o.a. internet/WiFi). De borg bedraagt 1 maand huur.

Er is de mogelijkheid om tegen een vergoeding gebruik te maken van een centrale wasmachine en droger.

 

Klooster Wittem en zijn bewoners
Het kloostercomplex omvat een aantal liturgische ruimtes, een authentieke bibliotheek die o.a. gebruikt wordt voor culturele activiteiten, vergaderruimtes, wooneenheden en een grote tuin. Binnen het klooster wonen, aan de achterzijde, een tiental religieuzen en geassocieerden in een gemeenschap  samen. Ook is er een werkgemeenschap van ongeveer 20 medewerkers en 100 vrijwilligers actief, met eigen kantoor- en werkruimtes.

Van de tijdelijke bewoners wordt gevraagd dat ze de privacy van de andere bewoners, gebruikers en ruimtes respecteren, evenals dat omgekeerd het geval is. Naast de eigen woonruimte en de gang, de lift en het trapportaal daar naartoe, is alleen de Kloostertuin - een oase van rust - vrij toegangelijk.

 

Bezoek en gasten

De tijdelijke bewoners moeten hun eventuele bezoek en gasten zelf in het gebouw binnen laten. Voor hen gelden verder dezelfde regels als voor de bewoners m.b.t. privacy. Indien er voor gasten in het eigen appartement niet voldoende plaats is, kan voor een of enkele nachten een gastenkamer elders in het klooster gehuurd worden.

 

Een gesprek vooraf ...
Vanwege de aanwezigheid van een woon- en werkgemeenschap binnen het kloostercomplex is het van belang dat de nieuwe bewoners en deze andere gebruikers respectvol met elkaar omgaan en een aantal afspraken in acht nemen. Vandaar dat serieus geïnteresseerden  een gesprek hebben met een delegatie van het klooster. Komen beide partijen tot overeenstemming, dan is een huurovereenkomst voor tijdelijke bewoning mogelijk.

 

Contact

Neem tijdens kantooruren contact op met Frans Meijers: tel. 043 450 1741; frans.meijers@kloosterwittem.nl.  

 

Een samenvatting van deze informatie in pdf-formaat vindt u hier.

 

Enkele foto's