Archief      Contact      Links      Sitemap   
     

 
Wittemer Allee 32 • 6286 AB Wittem • +31 (0)43 450 1741 •  info@kloosterwittem.nl
    Klooster Wittem - Over Wittem

Wie wij zijn...

 

Klooster Wittem is een actieve leef- en werkgemeenschap in het Zuid-Limburgse Heuvelland. Het heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdige plek voor pastoraat en christelijke inspiratie en het biedt mensen in een breed spectrum van religieuze en culturele activiteiten gelegenheid om in contact te komen met de christelijke traditie.
Daarnaast zijn de kerk en kapelruimte een plaats van stilte, gebed en inkeer. De monumentale Kloosterbibliotheek wordt gebruikt voor lezingen, tentoonstellingen en culturele uitvoeringen.
De Kloosterbibliotheek en overige zalen in het klooster kunnen gehuurd worden voor eigen activiteiten, met de mogelijkheid van eten en drinken.

 

Wonen

In Wittem woont een communiteit van paters en broeders redemptoristen (congregatie van de Allerheiligste Verlosser). Ook enkele leken maken hier deel van uit.

 

Werken

De verantwoordelijkheid voor alle (pastorale) activiteiten is in handen gegeven van de stichting Redemptio. Hier zijn een dertigtal (part-time)medewerkers werkzaam en ruim honderd vrijwilligers. Ook de communiteit ondersteunt op verschillende manieren het werk van Redemptio.

 

Zie hier meer informatie over de kloostergemeenschap.