Archief      Contact      Links      Sitemap   
     

 
Wittemer Allee 32 • 6286 AB Wittem • +31 (0)43 450 1741 •  info@kloosterwittem.nl
    Klooster Wittem - Tijden en informatie vieringen

Kerken en kapellen - kaarsje opsteken

 

Klooster Wittem beschikt over een aantal kerken en kapellen die vrij toegangelijk zijn van 8.00 uur tot en met de laatste viering van de dag.
Men kan een kaarsje opsteken bij de H. Gerardus Majella of Maria, OLV van Altijddurende Bijstand, in stilte zitten of bidden. Ook vinden er door de week en in het weekeinde een groot aantal liturgische vieringen plaats.

 

Weekendvieringen

 

Zaterdag19:00 u.Kringviering van Woord en GebedGerarduskapel
Zondag09:00 u.EucharistievieringKloosterkerk
Zondag11:00 u.EucharistievieringGerarduskapel
Zondag18:00 u.EucharistievieringKloosterkerk

 

Vieringen van maandag tot vrijdag

 

Dagelijks om 8.00 uur ochtendgebed en om 18.00 uur avondgebed in de Smartenkapel samen met de kloostergemeenschap.
Op dinsdag- en donderdagochtend is er aansluitend aan het ochtendgebed om 8.00 uur een Eucharistieviering.

 

Bijzondere vieringen in juni en juli


  • Donderdag 27 juni: feest van Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand, met een eucharistieviering om 11.00 uur.
  • Zaterdag 22 t/m zondag 30 juni: Octaaf van Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand. De weekend-vieringen en doordeweekse vespers van 18.00 uur staan in het teken van Onze-Lieve-Vrouw.
  • Zondag 30 juni: novena (noveengebedsdienst) ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand in de Kloosterkerk gevolgd door een eucharistieviering, samen met de gemeenschap van Filippijnse Nederlanders. Aanvang: 14.30 uur. Iedereen is hartelijk welkom om mee te vieren, maar de vieringen zijn in het Engels.
  • Zondag 7 juli: Gerardusbedevaart vanuit Zevenbergen (West-Brabant). Er is om 15.15 uur een middagdienst met processie door de tuin ter ere van de heilige Gerardus. Iedereen is hartelijk welkom om deel te nemen.
  • Weekend 13/14 juli: Amnesty-weekend. We gedenken in ons gebed de Palestijnen Farid al-Atrash en Issa Amro, die opgepakt zijn na een vreedzame demonstratie en nu al meer dan 3 jaar gevangen zitten. Na de viering van zaterdagavond en zondag 11.00 uur kunt u bovendien terecht bij het Amnesty-standje, om een brief te versturen tegen mensenrechtenschendingen op andere plekken in de wereld.
  • Weekend 20/21 juli: Zondag van de Allerheiligste Verlosser, titelfeest van de redemptoristen.
  • Donderdag 1 augustus: feestdag van de H. Alfonsus Maria de Liguori, stichter van de redemptoristen.  Er is die dag om 11.00 uur een Eucharistieviering en aansluitend bent u welkom voor een kopje koffie of thee met leden van de communiteit.


Kerkbrief

 

Iedere maand wordt er een kerkbrief uitgegeven met uitgebreide informatie. Lees hier de laatste kerkbrief.

 Kringviering op zaterdagavond

 

Iedere zaterdagavond is er in de Gerarduskapel een Viering van Woord en Gebed. Omdat we in een kring zitten, in de ruimte vóór het altaar, noemen we deze dienst een Kringviering.

We steken dan kaarsjes aan onder het zingen van een Taizelied, we luisteren naar de woorden uit de Heilige Schrift die worden uitgelegd, we overdenken in stilte wat ons bezighoudt en we bidden samen. Aan het eind van de viering brengen we de lichtjes bij de icoon van Maria of het beeld van Gerardus.

Speciaal de mensen die eens een andere viering willen meemaken dan de vertrouwde eucharistie nodigen we uit om mee te doen!

De vieringen beginnen om 19.00 uur.
Wekelijks rozenkransgebed voor de vrede

 

Iedere donderdag wordt in Klooster Wittem de rozenkrans gebeden voor de vrede. De oorlogen in het Midden-Oosten, de terreur van IS, de spanningen in het oosten van Europa en de voortdurende strijd in Afrika heeft het klooster ertoe gebracht het oude gebruik van het bidden van de rozenkrans weer op te pakken.

Het steeds weer bidden van 'Weesgegroetjes' afgewisseld met 'Onzevaders' heeft een meditatieve werking, het roept de ruimte op om open te staan naar Maria. We willen tot haar bidden voor de vrede en haar vragen ons bij te staan bij alles wat ons overkomt.

Het rozenkransgebed is iedere donderdag van 12.00 tot 12.30 uur.

 Een uurtje zingen

 

Regelmatig worden op maandagavond van 19.00-20.00 uur nieuwe of minder bekende liederen voor de liturgie gezongen. Voorgangers en voorzangers zijn daarbij aanwezig. Maar ook kerkgangers zijn van harte welkom om mee te doen. De repetitie vindt plaats in de Gerarduskapel.