Archief      Contact      Links      Sitemap   
     

 
Wittemer Allee 32 • 6286 AB Wittem • +31 (0)43 450 1741 •  info@kloosterwittem.nl
    Klooster Wittem - Verzoening

Een nieuw begin

Wanneer iets je dwars zit, wanneer je problemen hebt, wroeging of spijt, dan is het goed daar met anderen over te spreken. Dat kan met een vertrouwd persoon in je omgeving die goed kan luisteren. Je kunt personen rechtstreeks vergeving vragen. Maar dat is niet altijd mogelijk.

Soms heb je de behoefte om indringende kwesties voor te leggen aan iemand die juist iets meer op afstand staat. Christenen mogen vertrouwen stellen in de barmhartigheid van God.

In de Gerarduskapel is een kleine spreekkamer ingericht. In deze ruimte kun je (anoniem) je tekorten of schuldgevoelens op een briefje schrijven en in de bus achterlaten.

Op de dinsdag voor Kerstmis en Pasen is er om 19.00 uur een gezamenlijke viering van boete en verzoening. Dan worden de briefjes uit de spreekkamer verbrand. In dit ritueel worden onze misstappen voorgelegd aan de menslievende God. De viering eindigt met een handoplegging door de voorganger waarbij wordt gezegd: ‘Vergeef uzelf, vergeef anderen; God maakt met u een nieuw begin van vrede.’

Er bestaat altijd de mogelijkheid van een biechtgesprek met een pastor.

 

Voor een gesprek met een pastor kan men een afspraak maken via de receptie. Dat kan ook telefonisch, dagelijks van 9 tot 17 uur: 043 450 1741.