Archief      Contact      Links      Sitemap   
     

 
Wittemer Allee 32 • 6286 AB Wittem • +31 (0)43 450 1741 •  info@kloosterwittem.nl
    Klooster Wittem - Activiteit

NB: Deze activiteit is reeds voorbij
 

Studiebijeenkomsten over religie in onze tijd

Kleinzoon Thomas Mann bezoekt Klooster Wittem

 

Op 4 en 5 november zal de Duitse wetenschapper en auteur Frido Mann (1940) te gast zijn in Klooster Wittem. Hij is telg uit het beroemde Duits schrijversgeslacht Mann, waarvan Thomas Mann wel de meest bekende auteur is geworden.

 

In 2013 publiceerde Frido Mann zijn boek Das Versagen der Religion (‘Het falen van de religie‘). Hierin onderwerpt hij de religie aan een zeer kritische diagnose. De religie is in zijn ogen weliswaar niet achterhaald, maar laat het wel afweten. Hoe kan de religie weer terugkeren tot de kern van haar opdracht? Hoe kan ze (weer) antwoord geven op de zoektocht naar zin? Daarvoor duidt Mann in zijn boek helende perspectieven aan. Hij houdt het niet bij theoretische bespiegelingen. Frido Mann is beschermheer van het Weltkloster in Radolfszell. De gastvrije en open inzet van dit klooster is de reden dat Klooster Wittem hem heeft uitgenodigd, samen met de directeur van het klooster, Alexandra Mann, overigens geen familie!

 

Klooster Wittem organiseert in het kader van dit bezoek twee studiebijeenkomsten. Op vrijdag 4 november kunnen deelnemers van 19.00 tot 22.00 uur in gesprek gaan met de auteur over het genoemde boek. Van de deelnemers wordt wel verondersteld, dat ze het boek tevoren hebben gelezen.

Op de volgende dag, zaterdag 5 november, vindt tijdens een studiedag een presentatie plaats van het Weltkloster in Radolfszell. De dag vindt plaats in de monumentale Kloosterbibliotheek, van 9.30 tot 15.30 uur.

De voertaal van beide bijeenkomsten is Duits. Men kan zich afzonderlijk voor beide bijeenkomsten aanmelden. De kosten bedragen voor de vrijdagavond €10,00 (incl. koffie/thee) en voor zaterdag €22,50 (incl. koffie/thee en lunch) .

 

Meer informatie bij Eric Corsius, bij wie men zich ook kan aanmelden tot 15 oktober: e.corsius@st.clemens.org of telefoon 06 4865 1149.

  

Tijdschema zaterdag 5 november

9.30 uur:             Aankomst en ontvangst

10.00 uur:           Opening en welkom

 

Statements van professor Frido Mann en mevrouw Alexandra Mann            

Interviews met deelname van het publiek.

 

12.30 uur:           Pauze met lunch

13.30 uur:           Ambitie en programma van het Weltkloster:

                           presentatie door mevrouw Alexandra Mann

 

Panelgesprek met vertegenwoordigers uit verschillende disciplines

Verzamelen van de resultaten

 

15.30 uur:           Sluiting


datumzaterdag 05 november 2016 van 09:30 uur tot 15:30 uur
prijs€ 22,50, incl. koffie/thee en lunch