Archief      Contact      Links      Sitemap   
     

 
Wittemer Allee 32 • 6286 AB Wittem • +31 (0)43 450 1741 •  info@kloosterwittem.nl
    Klooster Wittem - Vrijwilligers

Vrijwilligers in Klooster Wittem

 

Klooster Wittem zou niet kunnen bestaan zonder vrijwilligers. Vele mensen uit het dorp en uit de regio leveren een belangrijke bijdrage aan alles wat in het klooster gebeurt, zoals in de kerk, de Kloosterbibliotheek, boekhandel en Gerarduszaal.
Misschien lijkt het u wel interessant om ook ergens in het klooster mee te gaan werken als vrijwilliger. Kijk dan hieronder en neem contact op met dhr. Frans Meijers Dat kan telefonisch via de receptie (043 450 1741) of via e-mail, t.a.v. dhr.Meijers.
Hij kan met u overleggen over een passende taak, een bezigheid die past bij uw interesses en die nuttig en zinvol is voor het klooster. 


Vrijwilligersvacatures Klooster Wittem

 

Gastheer/vrouw tentoonstellingen Kloosterbibliotheek

We zijn op zoek naar enkele nieuwe gastheer- of gastvrouw-vrijwilligers voor de kloosterbibliotheek met als belangrijkste werkzaamheden:

· toezicht houden tijdens tentoonstellingen· aan de kassa zitten bij activiteiten waar entree gevraagd wordt· uitleg geven aan bezoekers (inhoudelijk of praktisch)

Wij vragen:

· enthousiasme en klantvriendelijkheid· bereidheid tot samenwerking met collega-vrijwilligers en personeelsleden

· vaak gaat het om een tentoonstelling op zondagmiddag tussen 13.30 en 16.30 uur.

 

Bloemsierster (m/v) voor kerk en kapellen

Wekelijks is in klooster Wittem een groepje vrijwilligers aan het werk om de bloemversiering in kerk en kapellen te verzorgen. Deze groep zou graag versterking krijgen van een of twee mensen. Iets voor u? We zoeken mensen met enige kennis of ervaring op het terrein van bloemschikken. Het zou het mooiste zijn als u (bijna) elke week op de donderdagochtend mee kunt werken. Maar als u niet elke week kunt, maar bijvoorbeeld slechts één of twee maal per maand, dan zou u ook al heel welkom zijn. En als u niet op donderdag kunt, dan kan een andere dag ook best.

 

Rondleiders

Het monumentale kloostercomplex van de redemptoristen te Wittem wordt jaarlijks door velen bezocht. Het komt steeds vaker voor dat groepen vragen om een rondleiding door kerk, kapellen, klooster, bibliotheek en tuin. Daarom zijn wij op zoek naar rondleiders.

U krijgt van tevoren voldoende introductie. Ook is achtergrondinformatie beschikbaar om u voor te bereiden. We zoeken vooral mensen die regelmatig doordeweek overdag beschikbaar zijn.

 

Tuinvrijwilliger

Klooster Wittem beschikt over een grote, mooie tuin, die onderhouden wordt door een broeder en een tuinman. Maar zij kunnen het niet alleen. Ter ondersteuning zoeken we daarom mensen die in de tuin willen werken. Het grootste deel van het jaar is er van alles te doen: maaien, schoffelen, planten, hekjes verplaatsen, enz. Als het weer slecht is, zijn er ook wel klusjes in huis.

 

Collectant

In elke viering wordt gecollecteerd. Dat is geen moeilijke, maar wel een verantwoordelijke klus. Vooral betrouwbaarhheid is belangrijk.

We zoeken iemand voor:

- de eucharistieviering op zondagavond 18.00 uur.

We zoeken iemand die regelmatig een van deze vieringen bezoekt of wil gaan bezoeken.

- elke week (behalve natuurlijk bij ziekte of vakantie)

- een of twee keer per maand, bijvoorbeeld het eerste (en tweede) weekend van de maand (ook hier behalve bij ziekte en vakantie).

 

Medewerker Wereldwinkel

Een hoek in de kloosterboekwinkel wordt ingenomende door Wereldwinkel Wittem. De Wereldwinkel is - organisatorisch gezien - geen onderdeel van de boekwinkel. Ze heeft een eigen bestuur/werkgroep. We zoeken nieuwe mensen voor deze Wereldwinkelgroep. Belangrijkste taken:

- inkoop van producten (ca. 5x per jaar, in Culemborg),

- prijzen van artikelen (altijd in de avonduren)

- meedenken over reclames en verkoopacties.

(De wereldwinkel-medewerkers staan zelden in de winkel. De verkoop wordt gedaan door de boekverkopers).

 

Medewerker voor de Werkgroep Kerststallententoonstelling

Jaarlijks is er In december een kerststallententoonstelling in de Kloosterbibliotheek. De groep die dit voorbereidt, zoekt versterking. Mogelijke werkzaamheden: kerstgroepenverzamelaars opsporen, opbouw tentoonstelling uitwerken, reclame verzorgen, tentoonstelling inrichten en aankleden, surveilleren tijdens de openingsperiode, na afloop opruimen.

 

Cantor in de weekendvieringen

We zoeken hiervoor iemand die:

- goed kan zingen en die redelijk wat kerkliederen kent;

- de gemeenschap kan uitnodigen mee te zingen, in stem en soms in gebaar;

We zoeken met name iemand voor de Kringviering van zaterdagavond, 19.00 uur en de eucharistieviering van zondagmorgen 11.00 uur.