Kloostertuin Wittem

AGENDA                

Zomer 2022: het scheppingsverhaal

Deze zomer hing boven de kindertafel een groot bord waarop het scheppingsverhaal te zien is. God schiep de wereld in 7 dagen. Op het bord hebben we de wereld geschapen in 7 weken. We deden dus een week over elke dag.

 

Op de eerste dag (toen er nog niets was) schiep God licht en donker. Op het bord is dus de eerste week alleen maar licht en donker te zien. Toen God klaar was, bekeek Hij wat Hij gemaakt had en zag dat het goed was.

 

Op de tweede dag schiep God het water, in de lucht (de wolken) en op de aarde (de zee). Toen God klaar was, bekeek Hij wat Hij gemaakt had en God zag dat het heel goed was.

 

 

Op de derde dag schiep God het land, met alle bomen en bloemen. Toen God klaar was, bekeek Hij wat Hij gemaakt had en God zag dat het heel goed was.

 

 

Op de vierde dag schiep God de zon, de maan en de sterren. De wereld ziet er dan al heel mooi uit, en God zag dat het heel goed was.

 

Op de vijfde dag schiep God de vissen in de zee en da vogels in de lucht. En God zag dat het allemaal heel goed was.

 

Op de zesde dag schiep God dieren op het land en... de mensen: mannen en vrouwen. En God zag dat het heel goed was.

 

Na deze 6 dagen rustte God uit van al zijn werk. Dat doen wij nog steeds: de 7de dag van de week, de zondag, is een rustdag. Een dag om te luieren en om God te bedanken voor de mooie schepping.